Доступ до публічної інформації

  Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня с. Стара Гута надає публічну інформацію, керуючись Законом України «Про доступ до публічної інформації», Указом Президента України "Питання забезпечення органами виконавчої влади доступу до публічної інформації".

  Згідно з законом, публічною є відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень.

Надання публічної інформації ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Стара Гута здійснює у відповідь на інформаційний запит.

Запит від особи на отримання інформації подається у довільній формі. При цьому обов’язково необхідно вказати:

  • ім’я та прізвище запитувача, поштову адресу або адресу електронної пошти, а також номер телефону;
  • опис інформації, яку запитувач хотів би отримати (вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит);
  • підпис і дату.

    Типовий порядок організації освітнього процесу

    в ЗОШ І-ІІІ ст. с. Стара Гута

    на період карантину

    І.Загальні положення.

           Відповідно до статті 40 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», відповідно до постанови головного державного санітарного лікаря України від 22 серпня  2020 року № 50  «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».на виконання пункту 17 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» , З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) у навчальному 2020-2021 році учасники навчально-виховного процесу, працівники школи мають дотримуватися  належних протиепідемічних заходів (далі — заходи), спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19).

    2.Правила організації освітнього процесу

    1. Відповідальність за організацію та виконання протиепідемічних заходів покладається на засновника (власника) та керівника закладу освіти.

    2. Керівник закладу освіти або відповідальна особа, яка пройшла відповідний інструктаж та призначена наказом керівника закладу, забезпечують:

    - щоденний контроль за виконанням заходів:

    - проведення роз’яснювальної роботи з персоналом та здобувачами освіти щодо індивідуальних заходів профілактики та реагування на виявлення симптомів коронавірусної хвороби (COVID-19) серед персоналу або здобувачів освіти;

    - недопущення до роботи персоналу, визначеного таким, який потребує самоізоляції відповідно до галузевих стандартів у сфері охорони здоров’я;

    - проведення інструктажу для працівників щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19);

    - дотримання правил респіраторної гігієни та протиепідемічних заходів.

    3. Допуск до роботи персоналу закладів освіти здійснюється за умови використання засобів індивідуального захисту (респіратора, захисного щитка або маски, в тому числі виготовленої самостійно) після проведення термометрії безконтактним термометром.

    У разі виявлення співробітника з підвищеною температурою тіла понад 37,2 °С або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.

    4.  Керівник закладу освіти забезпечує:

    організацію централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту, паперових серветок в окремі контейнери (урни) з кришками та поліетиленовими пакетами, з подальшою утилізацією.

    проведення навчання працівників щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, контроль за виконанням цих вимог;

    необхідні умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни (рукомийники, мило рідке, паперові рушники (або електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук тощо);

    обмеження проведення масових заходів (нарад, зборів тощо) в закритих приміщеннях (окрім заходів необхідних для забезпечення функціонування закладів освіти — проведення педагогічних рад, засідань, ректоратів, конкурсних комісій, конференцій трудового колективу тощо);

    розміщення інформації (плакатів/банерів) про необхідність дотримання респіраторної гігієни та етикету кашлю.

    5. На всіх входах до закладу організовуються місця для обробки рук антисептичними засобами. Місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про правила та необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка, тощо).

    6.Пересування здобувачів освіти між навчальними кабінетами, аудиторіями повинно бути мінімізованим, зокрема, шляхом проведення занять впродовж дня для одного і того ж класу (групи) в одній і тій самій аудиторії (кабінеті), застосування модульного підходу до організації вивчення дисциплін тощо.

    7. У розкладі занять необхідно передбачити можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів та груп.

    8. Необхідно забезпечити раціональне використання запасних виходів із закладу освіти, використання розмітки на підлозі, що полегшує організацію двостороннього руху коридорами, виокремлення зон переміщення для різних вікових категорій здобувачів освіти.

    9.За можливості забезпечити проведення занять з окремих предметів на відкритому повітрі.

    10. Проведення занять у класах дозволено лише для окремих класів .

    У регіонах, що відносяться до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, наповненість класів  не повинна перевищувати 20 осіб.

    11.У разі підтвердження випадку коронавірусної хвороби COVID-19 у одного з учнів , всі інші учні  відповідної групи визнаються такими, що потребують самоізоляції, та повинні вживати заходів, передбачених галузевими стандартами у сфері охорони здоров’я.

    12. У санітарних кімнатах потрібно забезпечити наявність рідкого мила та паперових рушників (або електросушарок для рук). Використання багаторазових рушників заборонено.

    Основним заходом гігієни рук в умовах закладу освіти є миття рук з милом. Використання антисептиків доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом. Протирання рук вологими серветками з метою знезараження або як заміна миття рук або антисептичної обробки не рекомендується.

    13. Після проведення занять у кінці робочого дня необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння, перил, тощо).

    14. Після кожного навчального заняття проводити провітрювання впродовж не менше 10 хвилин. При провітрюванні слід забезпечити безпеку дітей шляхом встановлення замків та фізичних обмежувачів на вікна.

    3. Правила організації харчування

    1. Керівник закладу освіти розробляє графік харчування здобувачів освіти. Рекомендовано провести розрахунок максимальної кількості учнів, які можуть одночасно отримувати (на лінії роздачі) та вживати їжу, не порушуючи фізичної дистанції 1 метр. Організація мультипрофільного харчування за типом «шведського столу» та шляхом самообслуговування на період карантину не дозволяється.

    2. Функціонування питних шкільних фонтанчиків на території закладу освіти не дозволяється. Питний режим здобувача освіти організовується за допомогою використання індивідуальних ємностей для рідини або фасованої питної продукції.

    3.. При організації харчування необхідно забезпечити відстань між столами не менше 1,5 м та розміщення за столом не більше 4-х осіб.

    4. Усі працівники харчоблоку забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи, одноразовими рукавичками. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, у т.ч. на 1 робочу зміну — безпосередньо на робочому місці працівника.

    5. Після кожного зняття засобів індивідуального захисту (захисних масок одноразових рукавичок) перед одяганням чистих засобів індивідуального захисту, працівник повинен ретельно вимити руки з милом або обробити антисептичним засобом.

    6. Працівник їдальні, який видає страви або здійснює видачу, повинен бути забезпечений засобами індивідуального захисту: захисною маскою або респіратором, захисними окулярами або захисним щитком, одноразовими рукавичками.

    7. При організації харчування необхідно забезпечити умови для дотримання працівниками правил особистої гігієни — рукомийники, мило рідке, паперові рушники (або електросушарки для рук), антисептичні засоби для обробки рук, тощо.

    8. З працівниками харчоблоку необхідно провести навчання щодо одягання, використання, зняття засобів індивідуального захисту, їх утилізації, забезпечити контроль за виконанням цих вимог.

    4.Правила

     поводження з використаними засобами індивідуального захисту

             Завгосп закладу організовує централізований збір та утилізацію використаних засобів індивідуального захисту (захисні маски, респіратори, гумові рукавички, захисні щитки), паперових серветок в окремі контейнери/урни (картонні або пластикові), з кришками та поліетиленовими пакетами, наступним чином:

    кількість та об’єм (місткість) контейнерів/урн визначається з розрахунку на кількість відвідувачів закладу освіти, з подальшою утилізацією згідно з укладеними угодами на вивіз твердих побутових відходів;

    контейнери рекомендовано встановлювати біля входу в заклади освіти, коридорах та санвузлах;

    поліетиленові пакети з контейнерів, у яких зібрано використані засоби індивідуального захисту (захисні маски, респіратори, гумові рукавички, захисні щитки), необхідно замінювати після заповнення або за графіком, щільно зав’язувати (рекомендується використовувати додатковий пакет для надійності зберігання використаних засобів індивідуального захисту) та наносити маркування («використані засоби індивідуального захисту»);

    щоденно здійснювати дезінфекцію контейнерів, картонні контейнери одноразового використання після використання підлягають утилізації.

    6.Правила для учнів про перебування в закладі освіти

  •   В школу заходять тільки учні, вчителі та персонал школи.
  • При вході в школу або в клас обробляти руки aнтиceптиком.
  • Під час перерв всі учні повинні ходити в мacках, на уроках мacки дозволяється знімати. Зміна масок кожні три години:  
  • Для мacки багаторазового використання, то обов’язково потрібен  герметичний пакетик (zip – пакет, або папка на кнопці) один для використаної мacки, інший для нової чи запасної. Для запасної одноразової мacки також повинен бути пакетик.
  • Заборонено використовувати одноразові маски повторно.
  • Питний фонтанчик функціонувати не буде, тому рекомендовано приходити з своєю пляшечкою. Забезпечення питного режиму в школі не буде, тому кожен обов’язково зі своєю пляшечкою води.
  • Для кожного класу  визначено свій вхід до школи і схема руху лише одними сходами.
  •  Вхід для 1-4 класів в корпус початкових класів, для 9,11 – корпус №1,8 клас-корпус №1А,5,10клас- корпус№2, 6,7клас- корпус№2А..
  • Не дозволяється ходити по всій школі.
  •  Харчування за спеціальним графіком , з дотриманням соціальної дисанції .
  • За умови поганого caмoпoчуття учень повинен повідомити про свій стан здopoв’я класного керівника або вчителя предметника.
  • 7. Правила для батьків

  • Забороняється допуск до закладу освіти батьків або супроводжуючих осіб, крім осіб, які супроводжують осіб з інвалідністю.
  •  Батьки  перед виходом з дому провять тepмомeтpiю у дитини, оцінюють стан здopoв’я дитини
  •  Не  відпускайте дітей до школи з темпepaтурою, сильним головним бoлeм, нежиттєм чи кaшлeм.
  •  Пам’ятайте про власну персональну відповідальність за правдивість інформації про стан здopoв’я дитини.
  • 5. У разі виявлення співробітника з підвищеною температурою тіла понад 37,2 °С або із ознаками гострого респіраторного захворювання, такий співробітник не допускається до роботи з рекомендаціями звернутись за медичною допомогою до сімейного лікаря.

    6. Вхід до салону автобуса за наявності засобів індивідуального захисту

    7. Перевезення дітей здійснювати у межах кількості місць для сидіння.

                        8.Правила для перевезення дітей шкільним автобусом:

            1.Під час перевезення дітей і працівників до школи організатор –перевізник забезпечує:

    1.Проведення дезінфекційних заходів у салоні автобуса в кінці робочої зміни

    2.водій повинен забезпечений засобами індивідуального захисту(1 маска на 3 години роботи) антисептичний засіб для обробки рук.

    Copyright ЗОШ І-ІІІ ступеня с. Стара Гута © 2024